Gyerekfilm Akadémia

Csapat

A Gyerekfilm Akadémia tagjai olyan fiatal filmesek, akik aktívan dolgoznak a hazai és nemzetközi filmes szakmában, díjnyertes alkotásokat hoztak létre és fontosnak tartják a gyerek -és ifjúsági film felélesztését Magarországon. A filmgyártásban szerzett szakmai tapasztalataikat és tudásukat átadva segítik a gyerekeket megvalósítani filmötleteiket. A csapat rendező, forgatókönyvíró, operatőr, animációs és gyártásvezető szakemberekből áll.

Oktatók

Lakos Nóra

Lakos_Nóra

 

Nóra, a Gyerekfilm Akadémia alapítója, a Filmjátszó oktatója, a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál igazgatója. Filmrendező. Számos rövidfilmet, dokumentumfilmet készített, több nemzetközi díjat nyert alkotásaival. Első nagyjátékfilmjét 2018-ban forgatta.

“2011 óta tartok színész- és filmes foglalkozást fiataloknak. Hiszek abban, hogy a Filmjátszón értékes, izgalmas és friss filmek készülnek, amik szórakoztatva mesélnek arról, hogyan látják és élik meg a gyerekek és kamaszok az élet dolgait.”

Szabó Timka

Timka

Timka, a Filmjátszó társalapítója. Gyártásvezető.

“10 éves filmes múltam során számtalanszor forgattam gyerekekkel. A Filmjátszón a gyerekek kreatívan hozzászólnak egymás filmötleteihez, együtt fejlesztik filmterveiket, ettől válik számukra még élvezetesebbé egy ilyen alkotói közösséghez tartozni.”

 

 

Somogyi György

Somogyi_György

Gyuri, író-forgatókönyvíró. Számos díjnyertes kisjátékfilm, tv film forgatókönyve fűződik a nevéhez.

“2015-ben csatlakoztam a Filmjátszó csapatához, a fiam révén, és egyből megszerettem, mivel láttam, hogy a Filmjátszó egy olyan közösség, ahol a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a filmes történetmesélés alapjait. Itt a korszerű mobiltechnikát valóban kreatívan használhatják, és végeredményként a gyerekek olyan alkotásokat hozhatnak létre, amik megmaradnak, és amire tényleg büszkék lehetnek.”

Haragonincs Sári

Haragonincs Sári

Sári, dokumentumfilm rendező, vágó. Diplomamunkája diákfilmes díjat nyert. Jelenleg első egész estés dokumentumfilmjét készíti.

2016-ban csatlakoztam a Filmjátszóhoz. Úgy gondolom, nagyon fontos a vizuális látásmód kialakítása már gyerekkorban. A gyerekek saját történeteiket dolgozzák fel a foglalkozásokon, amely elfogadásra ösztönz, segít beszélni vágyaikról és problémáikról, és érzékenyíti őket.  

furedi_marciFüredi Marci

Marci animációs szakon végzett. Több reklám és dokumentumfilm operatőreként dolgozik.

“A Filmjátszóhoz 2016-ban csatlakoztam, a gyerekek ötletei alapján animációs filmek, videóklipek létrehozásában segítek.”

Ascher Károly

ascher-karoly

Károly 2017-ben csatlakozott a Filmjátszó csapatához.

 

Kommunikáció

Horváth BálintHorváth Bálint

Bálint a Gyerekfilm Akadémia és a CINEMIRA kommunikációs munkatársa. Filmes újságíróként, kritikusként is dolgozik a Filmhu – Magyar moziportál kötelékében.

“2018 óta segítem a Filmjátszó csapatát. Fontosnak érezem, hogy létezik egy ilyen remek lehetőség a gyerekek számára, akik már korán elkezdenek érdeklődni a filmkészítés iránt és kreatívan szeretnék eltölteni a szabadidejüket.”

Scroll To Top