Gyerekfilm Akadémia

Csapat

A Gyerekfilm Akadémia tagjai olyan fiatal filmesek, akik aktívan dolgoznak a hazai és nemzetközi filmes szakmában, díjnyertes alkotásokat hoztak létre és fontosnak tartják a gyerek -és ifjúsági film felélesztését Magarországon. A filmgyártásban szerzett szakmai tapasztalataikat és tudásukat átadva segítik a gyerekeket megvalósítani filmötleteiket. A csapat rendező, forgatókönyvíró, operatőr, animációs és gyártásvezető szakemberekből áll.

Oktatók

Lakos_NóraLakos Nóra

Nóra, a Gyerekfilm Akadémia alapítója, a Filmjátszó oktatója, a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál igazgatója. Filmrendező. Számos rövidfilmet, dokumentumfilmet készített, több nemzetközi díjat nyert alkotásaival. Első nagyjátékfilmjét 2018-ban forgatta.

2011 óta tartok színész- és filmes foglalkozást fiataloknak. Hiszek abban, hogy a Filmjátszón értékes, izgalmas és friss filmek készülnek, amik szórakoztatva mesélnek arról, hogyan látják és élik meg a gyerekek és kamaszok az élet dolgait.

TimkaSzabó Timka

Timka, a Filmjátszó társalapítója. Gyártásvezető.

10 éves filmes múltam során számtalanszor forgattam gyerekekkel. A Filmjátszón a gyerekek kreatívan hozzászólnak egymás filmötleteihez, együtt fejlesztik filmterveiket, ettől válik számukra még élvezetesebbé egy ilyen alkotói közösséghez tartozni.

Somogyi_GyörgySomogyi György

Gyuri, író-forgatókönyvíró. Számos díjnyertes kisjátékfilm, tv film forgatókönyve fűződik a nevéhez.

2015-ben csatlakoztam a Filmjátszó csapatához, a fiam révén, és egyből megszerettem, mivel láttam, hogy a Filmjátszó egy olyan közösség, ahol a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a filmes történetmesélés alapjait. Itt a korszerű mobiltechnikát valóban kreatívan használhatják, és végeredményként a gyerekek olyan alkotásokat hozhatnak létre, amik megmaradnak, és amire tényleg büszkék lehetnek.

Haragonincs SáriHaragonincs Sári

Sári, dokumentumfilm rendező, vágó. Diplomamunkája diákfilmes díjat nyert. Jelenleg első egész estés dokumentumfilmjét készíti.

2016-ban csatlakoztam a Filmjátszóhoz. Úgy gondolom, nagyon fontos a vizuális látásmód kialakítása már gyerekkorban. A gyerekek saját történeteiket dolgozzák fel a foglalkozásokon, amely elfogadásra ösztönz, segít beszélni vágyaikról és problémáikról, és érzékenyíti őket.  

furedi_marciFüredi Marci

Marci animációs szakon végzett. Több reklám és dokumentumfilm operatőreként dolgozik.

A Filmjátszóhoz 2016-ban csatlakoztam, a gyerekek ötletei alapján animációs filmek, videóklipek létrehozásában segítek.

ascher-karolyAscher Károly

Károly 2017-ben csatlakozott a Filmjátszó csapatához.

Kommunikáció

Horváth BálintHorváth Bálint

Bálint a Gyerekfilm Akadémia és a CINEMIRA kommunikációs munkatársa. Filmes újságíróként, kritikusként is dolgozik a Filmhu – Magyar moziportál kötelékében.

2018 óta segítem a Filmjátszó csapatát. Fontosnak érezem, hogy létezik egy ilyen remek lehetőség a gyerekek számára, akik már korán elkezdenek érdeklődni a filmkészítés iránt és kreatívan szeretnék eltölteni a szabadidejüket.

Scroll To Top