Children’s Film Academy

Gyerekfilm Akadémia

Filmeket készítünk gyerekekkel és kamaszokkal. Együtt, mindenkinek.

Minden, ami gyerekfilm!

Gyerekfilm Akadémia  = filmes oktatás 10-18 éves gyerekeknek (Filmjátszó), Nemzetközi Gyerekfilm fesztivál (Cinemira) és gyerek -és ifjúságifilmek, sorozatok gyártása.

Filmjátszó

A filmes foglalkozásokat hétköznap délutánonként, kis létszámú csoportokban 10-18 éves gyerekeknek tartjuk immár három helyszínen is Budapesten. A filmes tanfolyam során a gyerekek mobiltelefonnal és kis kamerákkal készítenek rövidfilmeket, animációt, dokumentumfilmet, videóklipet. Célunk, hogy a gyerekek a filmes workshop alatt a kezükben lévő kütyüket kreatív eszközként használják és saját történeteket, képregényeket, filmeket, animációkat alkossanak. A gyerekeknek szóló filmes tanfolyam során megismerik az ingyenesen elérhető filmes szoftvereket. Kipróbálják magukat rendezőként, operatőrként, mikrofonosként,asszisztensként, vágóként vagy épp színészként. Megértik, hogy áll össze egy forgatókönyv és hogy lesz abból film. A Filmjátszó foglalkozásokat a hazai filmgyártásban aktívan dolgozó filmesek vezetik. Az elkészült filmeket, sorozatok, minden félév végén moziban, majd online csatornáinkon és médiapartnereink felületein mutatjuk be. A filmes foglalkozásról részleteket ITT találtok. A Gyerekfilm Akadémia az Európai Gyerekfilm Szövetség tagja, számos nemzetközi gyerekfilm fesztiválon résztvesznek az elkészült alkotások. A filmes workshopjainkon készült filmek több hazai filmes díjat nyertek.

Cinemira – Gyerekfilm Fesztivál

A Gyerekfilm Akadémia elkötelezett híve a hazai gyerekfilm gyártás felélesztésének, ennek érdekében 2017-ben megalapítottuk az első Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált Magyarorzágon, Cinemira néven, ahol gyerekeknek és családoknak szóló filmeket vetítünk a világ minden tájáról. Emellett filmes, sminkes, kaszkadőr, animációs workshopokat tartunk gyerekeknek és gyerekfilmes szakmai kerekasztalbeszélgetéseket szervezünk elsimert nemzetközi szakemberek bevonásával. Részleteket a programról és a gyerekfilm fesztiválról ITT találtok.

Scroll To Top