Children's Film Academy

Filmes és forgatókönyvíró kurzusok indulnak szeptembertől gyerekeknek és kamaszoknak!

Filmes tanfolyam indul februártól heti rendszerességgel a hétfőnként a Gellért térnél Bartók Pagonyban 10-13 éves gyerekeknek, valamint szerda délutánonként Deák térnél a Deák 17 Galériában 14-18 éves kamaszoknak. Forgatókönyvíró kurzusunk kedden várja a kamaszokat a Deák 17-ben! Tanuld meg a filmezés és a forgatókönyvírás alapjait a szakmában dolgozó profi filmesektől.

FILMEZZ KÖNNYEDÉN!
A 3×4 hetes filmes foglalkozás alatt a gyerekek és kamaszok megtanulják a filmezés alapjait, megismerik a rövidfilm, és az animáció műfaját. Kipróbálják magukat operatőr, rendező, forgatókönyvíró szerepben vagy éppen színészként. Megtanulják használni az ingyenesen elérhető filmes, animációs programokat. Megismerik a Green Screen rejtelmeit, így a könnyen elérhető technikai eszközöket (mobiltelefon, kiskamerák, számítógép) aktív módon használják, kreatív alkotásra. Minden félév végén a filmes workshopok alatt leforgatott kisfilmeket moziban is bemutatjuk.

FORGATÓKÖNYVÍRÁS KAMASZOKNAK!

A 12 hetes tanfolyam alatt mindenki saját ötlet alapján megírja önálló rövidfilm forgatókönyvét, ezalatt megismerkedik a forgatókönyvírás, történetmesélés, karakterfejlesztés, filmes műfajok alapjaival, a szakmában bevett szoftverek használatával. A tanfolyam gyakorlati alapú, így személyre szabott feladatokat és visszajelzéseket kapnak tanulók. A megírt jeleneteket színészekkel közösen fejleszthetik, majd a forgatókönyveket a párhuzamosan futó filmrendező hallgatók leforgatják. A félév végén a megírt forgatókönyvek vászonra kerülnek és mozibemutatóval ünnepeljük az alkotásokat.

A jelentkezéshez KATTINTS IDE!