Animációs, képregényes workshopok a MAGYAR FILM NAPJÁN!

13321710_538191926364283_1854657197740495063_n

A MAGYAR FILM NAPJA (április 30.) alkalmából ANIMÁCIÓS és KÉPREGÉNYES workshopokkal várjuk a gyerekeket az Uránia Nemzeti Filmszínházban, április 30-án 11:00 és 14:00 között!

Az ANIMÁCIÓS workshopon stop motion technikával ismerkedhetnek meg a gyerekek és a szüleik. Különböző ÉTELEKET, GYURMAFIGURÁKAT és LEGOT mozgatunk meg, s hozunk létre belőle történeteket!

13319928_538191859697623_6926392164908231077_n

A résztvevők igyenesen elérhető mobil animációs applikációt ismerhetnek meg, amit a workshop után otthon is tudnak használni filmkészítésre.Nem kell megtanulnod vágni, mert az animációs workshop alatt használt program megcsinálja helyetted és összefűzi a képkockákat filmmé.

KÉPREGÉNYRAJZOLÁS + A képregény és a film kapcsolata előadás

img_9578

Nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi időben elárasztották a mozikat a képregényfilmek, sőt még a televíziókban is sorra jelennek meg a képregényekből készült sorozatok. Vajon mi lehet ennek az oka? – Ennek járunk utána Somogyi György Alfabéta-díjas (Kittenberger) képregényíró-forgatókönyvíró segítségével! Az előadások után a gyerekek kipróbálhatják magukat képregényrajzolóként!

Gyere el, próbáld ki magad filmesként a MAGYAR FILM NAPJÁN (április 30. 11:00-14:00) az URÁNIA NEMZETI FILMSZÍNHÁZBAN (Budapest, Rákóczi út 21, 1088)!

Ősszel kamasz és gyerek filmes foglalkozást indítunk!

filmjatszo

Kedves Film őrültek!

Szeptemberben filmes képzés, tanfolyam indul 10-14 éves gyerek és 14-18 éves kamasz film iránt érdeklődő fiatalok számára. A Gyerekfilm Akadémia filmes workshop keretében rövidfilm, animáció, dokumentumfilm, youtube videó készítés alapjait sajátítják el a gyerek és kamasz résztvevők. A filmes foglalkozás heti egy alkalommal 90 perc. A filmes tanfolyam során a kamasz és gyerek filmes résztvevők megismerik az animáció, rövidfilm, dokumentumfilm, green box és filmes trükkök alapjait. Minden félévben mozipremier, ahol bemutatjuk az elkészült alkotásokat.

Filmes tanfolyam gyerekeknek és kamaszoknak

csapo_filmjatszo_gyerekfilmakademia

Filmes tanfolyam Pesten és Budán is indul a Gyerekfilm Akadémia Filmjátszó workshop keretében.

Pesti helyszínek: Noha műhely, Deák17galéria,                               Budapest School.

Budai helyszínek: Pagony a Gellért térnél,                                       Budai gyerekszempont iskola

 

Jelenetkezz itt:

http://www.gyerekfilmakademia.hu/filmjatszo-muhely/

Képregény workshop

A Gyerekfilm Akadémia, minden hónap utolsó szombatján filmes, fotós workshopot tart 8-14 éves gyerekeknek.

A KÖVETKEZŐ HÉTVÉGI WOKRSHOP TÉMÁJA: a KÉPREGÉNY!

A filmes workshopon gyerekekek megismerkednek a képregény különböző műfajaival, felismerik a storyboard és a képregény közötti hasonlóságokat, megnéznek pár rövid filmet, amellyek képregények alapján készültek.

 

KÉSZÍTSD EL SAJÁT KÉPREGÉNYED!

A képregény workshopon a gyerekek saját történeteket találnak ki, amelyek alapján egyedi képregényt készítenek. Maguk választhatnak technikát is. Azok a gyerekek, akik ügyesen rajzolnak, rajzalapú képregényt készítenek, ahol előre elkészített kockákba, saját ötlet alapján, comic stripeket rajzolnak.

Azok a gyerekek, akikhez a fotózás áll közelebb néhány fős csoportokban közösen kitalálnak egy történetet, eljátsszák, lefotózzák, majd képregényes szoftverekkel képregény formájába öntik. Így digitális képregény készül.

ÚJRAMESÉLHETŐ ÖRÖK EMLÉK 

A foglalkozás végén a képregényeket kivetítjük és popcorn mellett végignézzük. Később e-mailen elküldjük minden résztvevőnek, így azokat bármikor elővehetik, kinyomtathatják, újramesélhetik.

Filmes buli, filmes szülinap gyerekeknek!

2

Rendezz filmes bulit! 

Ha szeretnél egy igazán emlékezetes születésnapot a gyermekednek, a filmes buli a legjobb döntés! A Gyerekfilm Akadémia filmes szülinap során a gyerekek aktívan szórakoznak. Kipróbálják magukat szereplőként, rendezőként, operatőrként, kellékesként. Egyszerű, könnyen használható kis kamerákkal, és mobillal forgatnak saját filmes alkotást, profi filmesek segítségével.

videoklip_filmjatszo

Közös alkotás, közös élmény, örök emlék!

A témát, a film stílusát, hangulatát az ünnepeltel előre egyeztetjük, hogy a nagy napon minden olyan legyen, ahogyan azt elképzelte. A filmes buliban közösen forgatjuk le a gyerekek aktív részvételével a tervezett jelenetet, animációt, videóklipet. A bulin készült film, örök emlék marad!

Filmjátszó műhely

Képregénytől a videóklipig!

Különböző korosztályú gyerekek számára, eltérő filmes szülinapokat ajánlunk. Így választhattok képregényes, gif-es, filmplakát készítős, jelent újrajátszós, animációs vagy épp videóklipes szülinapok közül.Ünnepeljünk együtt, mert forgatni jó!

12901389_515369145313228_694218085140206420_o

A filmes szülinapi bulik programjairól részletes leírást és árat ITT találtok!

Díjat nyert az Áron és a vonatok című kisfilmünk!

áron és a vonatok.jpg

Alkotói fődíjas rövidfilm!

Nagy örömmel jelentjük, hogy a 23. Diákfilmszemle Alkotói fődíját a Gyerekfilm Akadémia Filmjátszó műhelyében készült “Áron és a vonatok” című rövidfilmnek ítélte a zsűri. A filmet 8-14 éves gyerekek forgatták, Áron ötlete alapján a Filmjátszó műhely, gyerekeknek tartott filmes foglalkozásán. Gratulálunk a díjhoz Semleczi Áronnak és a Filmjátszó teljes gyerek stábjának!

“Egyszerűen imádom a vonatokat”

A rövidfilm egy kilenc éves gyerek portréja. A vonatok bűvöletében élő, csodálatosan kedves kisfiú, Áron, a filmben magával ragadó stílusban mesél arról, mi mindent tud a vonatokról és miért szereti azokat. Kiderül miért kopogtatják meg a kerekeit a vonatoknak, miért hívják fecskének az egyik vonatot. A filmből egyértelmű, hogy Áron pontosan tudja a választ a “mi leszek, ha nagy leszek” kérdésre. Húsz év múlva újra forgatunk majd vele, hogy meglássuk jól gondolta-e.

A film forog tovább…

Addig is, folytajuk Áronnal és a többi gyerekkel a filmezést. Forgatás, gyerekek, rövidfilm, animáció, ünneplés, minden ami gyerekfilm! Mert forgatni jó!

A díjnyertes filmet nézzétek meg itt:

Jelentkezz gyerekfilmes tanfolyamra, a Filmjátszóra!

gyerekfilmezes

Ismerkedj meg a filmezés világával játékos, kreatív módon. Használd a mobilt és a tabletet filmezésre, videójáték helyett! A Filmjátszó, egy olyan filmes képzés gyerekeknek, ami pontosan ebben segít: szeptembertől, immár második éve, heti rendszerességű gyerekfilmes foglalkozásokat indítanak, ahol 9-16 éves gyerekek kipróbálhatják a legújabb technikákat kreatív, értékteremtő módon használni.

Filmezz mobillal!

A filmkészítő foglalkozásokon a gyerekek komplex módon fejlesztik kreativitásukat, játékos és szórakoztató formában ismerkednek meg több művészeti ággal. Kipróbálják magukat történetmesélés, és képalkotás területén. Forgatókönyveket írnak, storyboard-ot és képregényeket készítenek, megismerik a forgatás vezényszavait. Megtanulják használni az ingyenesen elérhető filmes, animációs programokat, alkalmazásokat. Így a könnyen elérhető technikai eszközöket (mobiltelefon, tablet, számítógép) aktív módon használják arra, hogy kreativitásukat kifejezzék, saját történeteket hozzanak létre.

Nézd a filmed moziban!

A gyerek filmes foglalkozás tagjai minden félév végén forgatnak egy-egy filmes alkotást pl. saját videóklipeket, rövidfilmet, animációt, könyv trailert és ezekhez filmplakátot is terveznek.

A Filmjátszó gyerekfilmes képzés egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyerekeket amúgy is érdeklő technikai eszközöket a játékokon túl hasznos, kreatív tevékenységre is használják. A filmes tanfolyam legfőbb célja, hogy a gyerekfilmes csapat tagjai jó hangulatban, csapatként dolgozva megvalósítsák álmaikat, és elmesélve saját történetüket sikeres kisfilmeket forgassanak.

A szeptemberben több helyszínen is induló féléves tanfolyamokra beiratkozni augusztus elejétől a Gyerekfilm Akadémia honlapján lehet! Ugyanakkor érdemes igyekezni, mert a helyek hamarosan betelnek.

Scroll To Top