A Cinemira Nemzetközi Gyerek és Ifjúsági Filmfesztiválon a világ legkiemelkedőbb rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítjük 4-12 éves gyerekeknek és a 13-18 éves kamaszoknak. A fesztiválon számos filmes workshopon is részt vehet a teljes család.

A Cinemira az egyetlen, kifejezetten gyerekeknek és kamaszoknak szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló rendezvényen a világ legkiemelkedőbb, fiatal közönségnek szóló filmjeit vetítjük. Emellett a közönség találkozhat népszerű hazai színészekkel és filmrendezőkkel, nemzetközi sorozat-sztárokkal, kipróbálhatja magát filmszínészként, kaszkadőrként vagy épp táncosként a filmes workshopokon, sőt igazi castingon is részt vehet.

A Cinemira duplájára nőtt, immár két hétvégén keresztül várja a fiatal közönséget. A Cinemira TEEN  tinédzsereknek szól a Corvin Moziban, míg a Cinemira KIDS a 4-12 éves gyerekeket várja a Kristályban.

Az óránként induló filmes programban 4–12 és a 13-18 éves gyerekek számára készített rövidfilmeket vetítünk. Itt debütálnak a legendás magyar gyerekfilmek digitálisan felújított változatai. Panorámaprogramunkban a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet.

A fesztivál interaktív: filmes, animációs, táncos, sminkes és kaszkadőr workshopokon próbálhatja ki magát az egész család. A gyerekeknek szóló filmes előadások többek közt a szinkronizálás titkaiba vezetik be a közönséget, vagy épp a casting rejtelmeiről hallhatnak filmes szakemberektől. A programokról weboldalunkon és fb oldalunkon tájékozódhatnak.

A Cinemira fontos szerepet vállal abban, hogy felélessze a gyerekfilmes hagyományokat Magyarországon, ezért szakmai programokat szervez a filmes alkotók számára. Elindítottuk a Junior Pitch Fórumot, ahol 14-18 éves fiatalok mutatják be terveiket a szakmai közönség és zsűri előtt, így olyan tervek is a döntéshozók elé kerülnek, amelyek a célközönségből érkeznek.

A Cinemira folytatja Gyerekfilmes Pitch Fórumot, ahol a legfrissebb magyar gyerekeknek szóló tv – és nagyjátékfilm terveket mutatják be az alkotók szakmai zsűri, televíziós vásárlók és filmes támogatók előtt. A legjobb tervek fejlesztési pénzdíjat nyernek.

Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál:

2023. 10. 20-29.

Cinemira TEEN:

2023. 10. 21-22.

Cinemira KIDS:

2023. 10. 28-29.