Gyerekfilm Akadémia

A legnézettebb idei filmek a Filmjátszó csatornán

Az új év közeledtével lássuk, hogy melyik tíz, 2018-ban felkerült Filmjátszós film bizonyult a legnépszerűbbnek YouTube csatornánkon – egyben gratulálunk az alkotóknak és köszönjük a csodás évet mindenkinek, aki hozzánk járt az idén! 

Biztosan tudjátok, hogy akár tavaszi vagy őszi foglalkozásainkról, akár a nyári táborainkról van szó, a Filmjátszóban készült alkotásokat nem csak a nagyvásznon, a féléves premier vetítések alkalmával mutatjuk be, hanem jól pörgő YouTube csatornánkon is megosztjuk őket.

A gyerekek által készített filmek kreatívan, a saját nyelvükön mesélnek olyan, mindenki számára átérezhető témákról, helyzetekről mint a barátság, bulizás, a közösségbe való beilleszkedés, vagy épp a házi feladattal való bíbelődés – nem is csoda, hogy az interneten is egyre jobban megtalálják a közönségüket, a Filmjátszó csatorna feliratkozóinak száma és a kisfilmek nézettsége is folyamatosan ívelt felfelé az idei év során! íme hát a tíz legnépszerűbb 2018-as film a nézettségek alapján:

10. SZITU: Mit csináljak, ha a táborban a többiek nem hagynak aludni?

Egy tábor alkalmával mindenki megérdemli, hogy jól érezze magát, így azok is, akik kicsit hamarabb mennének aludni a többieknél – íme néhány hasznos tipp a Pagony Filmjátszó nyári tábor csapatától zajos tábori szobatársak esetére!

9. A játék

Krajcsovics Dénes filmjéből kiderül, hogy ugyan mobilozással is el lehet tölteni egy egész napot, de egy valódi kaland sokkal mókásabb élmény.

8. SZITU: Mit csináljak, ha kiömlött a chipszem, de a barátaim azt hiszik, hogy szemétszedő lettem?

Épp elég baj, ha egy zacskó finom chips a földön landol, de még keményebb, ha a barátaink ki is nevetnek érte. A Noha nyári táborban készült SZITU-epizód viszont segít elkerülni a kellemetlen félreértéseket!

7. Meglepetés

A 21.században egy kicsit könnyebb dolga van annak, aki egy titkos üzenet alapján indul neki a városnak. A nyomok (és a Google Maps) jó kis meglepetéshez vezetik a lányokat Bósza Bori és Szil Mini kisfilmjében.

6. SZITU: Mit csináljak, ha egy idegesítő lány befurakszik közénk?

Kivel ne fordult volna már elő, hogy valaki kéretlenül befurakodott a baráti társaságába? Erre a kínos helyezettre nyújt furfangos, de civilizált megoldásokat a Pagony nyári táborban készült SZITU rész.

5. Telefonfülke

Az utcai telefonfülkék már nem számítanak gyakori jelenségnek a városban, pedig bármikor adódhat olyan váratlan helyzet, amikor kapóra jöhet a jó öreg bedobós telefon – ilyet láthatunk Bósza Luca filmjében is.

4. SZITU: Mit csináljak ha hajnalig tart a buli, de én már kilenckor aludni szoktam?

Bulizni jó, de ha valaki fáradt, akkor nem kell a végtelenségig maradni. SZITU-tippek a korán alvóknak buli-helyzetekre a Noha nyári táborból!

3. SZITU: Mit csináljak, hogy lerázzam az unokatesómat?

Unokatesó vagy uncsitesó? Vicces ötletek a babysittelésre befogott rokonoknak a Pagony nyári tábor csapatától.

2. SZITU: Mit csináljak, ha anya nem enged el a buliba, mert nincs kész a házim?

Tornyosul a házi feladat, de közben mennél a buliba? A Noha nyári táborban készült SZITU felsorakoztatja a lehetséges megoldásokat.

1. Az új lány

Másik suliban kezdeni a tanévet nehéz helyzet – főleg ha az osztálytársak sem túl barátságosak az új tanulóval. Bogya Anna és Turcsányi Eszter kisfilmjében szerencsére egy kis varázslat is segíti a beilleszkedést.